Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
Zakúpiť členstvo
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

GDPR – Ochrana osobných údajov od 25. 5. 2018

Formát: e-book, formát A4, pdf verzia
Počet strán: 48

19,90

Ak si kúpite ročné predplatné v klube Podnikam.sk, tak VŠETKY E-BOOKY vrátane tohto môžete mať zdarma! Pre viac infomácií kliknite sem
Kategórie:

Úvod

V máji aktuálneho roka vstúpia do účinnosti ustanovenia zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a to konkrétne 25. mája 2018. Hlavným cieľom tohto právneho predpisu bolo zosúladenie vnútroštátnej legislatívy v oblasti ochrany osobných údajov s Nariadením Európskeho parlamentu a rad (EÚ) číslo 2016/679 prijatého dňa 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov.

Základným účelom novo prijatej legislatívy je zabezpečiť rešpektovanie práva na ochranu osobných údajov v prostredí súčasných informačných a komunikačných technológií. Niektoré dôležité pojmy, práva a povinnosti, ktoré čakajú na podnikateľov, si priblížime v tomto ebooku.

Tento ebook o GDPR vám prináša:

  • Základné pojmy
  • Pojem osobné údaje
  • Osobitné kategórie osobných údajov
  • Súhlas dotknutej osoby
  • Spracúvanie osobných údajov
  • Profilovanie
  • Pseudonymizácia
  • Online identifikátor
  • Informačný systém
  • Porušenie ochrany osobných údajov
  • Kódex správania
  • Kto je kto pri spracúvaní osobných údajov
  • Základné zásady spracúvania osobných údajov
  • Podmienky poskytnutia súhlasu so spracúvaním osobných údajov
  • Právo na prístup k osobným údajom
  • Oprava, výmaz a obmedzenie spracúvania osobných údajov
  • Právo namietať spracúvanie osobných údajov
  • Osobitné situácie zákonného spracúvania údajov
  • Rodné číslo
  • Mlčanlivosť
  • Úrad na ochranu osobných údajov
  • Kódex správania
  • Certifikát
  • Monitorujúci subjekt
  • Certifikačný subjekt
  • Kontrola
  • Konanie o ochrane osobných údajov

Autori

Podnikam.SK / iSITA s.r.o.

Dodávateľ

Podnikam.SK

Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt
X