Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
E-shop
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

GDPR – Ochrana osobných údajov od 25. 5. 2018

Formát: e-book, formát A4, pdf verzia
Počet strán: 48

19,90

Kategórie:

Úvod

V máji aktuálneho roka vstúpia do účinnosti ustanovenia zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a to konkrétne 25. mája 2018. Hlavným cieľom tohto právneho predpisu bolo zosúladenie vnútroštátnej legislatívy v oblasti ochrany osobných údajov s Nariadením Európskeho parlamentu a rad (EÚ) číslo 2016/679 prijatého dňa 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov.

Základným účelom novo prijatej legislatívy je zabezpečiť rešpektovanie práva na ochranu osobných údajov v prostredí súčasných informačných a komunikačných technológií. Niektoré dôležité pojmy, práva a povinnosti, ktoré čakajú na podnikateľov, si priblížime v tomto ebooku.

Tento ebook o GDPR vám prináša:

  • Základné pojmy
  • Pojem osobné údaje
  • Osobitné kategórie osobných údajov
  • Súhlas dotknutej osoby
  • Spracúvanie osobných údajov
  • Profilovanie
  • Pseudonymizácia
  • Online identifikátor
  • Informačný systém
  • Porušenie ochrany osobných údajov
  • Kódex správania
  • Kto je kto pri spracúvaní osobných údajov
  • Základné zásady spracúvania osobných údajov
  • Podmienky poskytnutia súhlasu so spracúvaním osobných údajov
  • Právo na prístup k osobným údajom
  • Oprava, výmaz a obmedzenie spracúvania osobných údajov
  • Právo namietať spracúvanie osobných údajov
  • Osobitné situácie zákonného spracúvania údajov
  • Rodné číslo
  • Mlčanlivosť
  • Úrad na ochranu osobných údajov
  • Kódex správania
  • Certifikát
  • Monitorujúci subjekt
  • Certifikačný subjekt
  • Kontrola
  • Konanie o ochrane osobných údajov

Autori

Podnikam.SK / iSITA s.r.o.

Dodávateľ

Podnikam.SK

Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt
OK

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies

X