Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
Zakúpiť členstvo
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Týždenník Podnikam.sk

Medzi základné povinnosti zamestnávateľa v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci patrí aj prijímanie a realizácia opatrení na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci zamestnancov. Jedným z takýchto opatrení je aj poskytovanie osobných ochranných pracovných prostriedkov. V článku si predstavíme samotný pojem osobný ochranný pracovný prostriedok a spolu s tým si priblížime aj ďalšie súvisiace právne inštitúty.

Prekážky v práci všeobecne označujú situácie, ktoré bránia zamestnancovi alebo zamestnávateľovi v riadnom výkone ich práce. V aktuálnom článku si priblížime niektoré najbežnejšie sa vyskytujúce situácie, ktoré zákon definuje ako prekážky v práci a s nimi súvisiace práva a povinnosti na strane zamestnanca a zamestnávateľa.

V ďalších článkoch si bližšie predstavíme zmluvu o sprostredkovaní upravenú v Obchodnom zákonníku, podstatné náležitosti tejto zmluvy a iné dôležité práva a povinnosti zmluvných strán, ako aj zmluvu o sprostredkovaní upravenú v Občianskom zákonníku.

Budeme sa podrobne venovať problematike darovania, priblížime si viac tento právny inštitút, podstatné náležitosti darovacej zmluvy, ako aj práva a povinnosti zmluvných strán. Predstavíme si zánik darovacej zmluvy a upozorníme vás aj na špecifické ustanovenie k zániku tejto zmluvy. Na konci článku nájdete, ako má vyzerať darovacia zmluva a jej vzor.

Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt | GDPR - Nastavenie sukromia
X