Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
Zakúpiť členstvo
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
FOAF.sk - Aký má firma zisk? Kto ju vlastní? Kto má dlhy? Zistite TU

Ghanské cedi

Kód meny GHS
Názov štátu Ghana
Názov meny Ghanský nový cedi
Delenie meny 100 psewas
Množstvo v EUR 1

Ghanské cedi je označenie národnej meny štátu Ghana, ktorý sa nachádza v západnej Afrike a jeho celý názov je Ghanská republika. Ghana bola územím, na ktorom sa vylodili Portugalci, Holanďania, Dáni aj Švédi, krajina však bola najdlhšie pod koloniálnou nadvládou Spojeného kráľovstva a dodnes je súčasťou Spoločenstva národov. Z minulosti mala krajina skúsenosti s platením britskou librou a názov libra používala aj po nezávislosti.

Prvou menou bola ghanská libra platná od roku 1958, ktorá mala ekvivalentnú hodnotu ako britská libra. V roku 1965 prišlo k nahradeniu tejto libry ghanským cedi, označovaným ako prvé cedi. Druhé cedi prišlo v roku 1967, pričom v roku 1979 sa vytlačila nová séria bankoviek, ktoré nahradili tie predošlé. Tretie ghanské ceny, niekedy označované aj ako ghanské nové cedi, je v platnosti od roku 2007. To používa mince do hodnoty 1 cedi a bankovky v hodnotách od 1 do 50 cedi.

FOAF.sk firmy - Hosp. výsledky, súvahy, výkazy, DLHY, vlastníci - Zistite TU
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt | GDPR - Nastavenie sukromia
X