Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
Zakúpiť členstvo
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.
FOAF.sk - Aký má firma zisk? Kto ju vlastní? Kto má dlhy? Zistite TU

Zoznam voľných živností – potravinársky priemysel a tabakové výrobky

Zoznam voľných živností - potravinársky priemysel a tabakové výrobky
Fotobanka Pixmac
19. júla 2010 Zdroj Ministerstvo vnútra SR Tlačiť

Odporúčaný zoznam najčastejšie používaných voľných živností, ktoré vypracovalo Ministerstvo vnútra SR.

 

Záujemca o podnikanie na území Slovenskej republiky môže uviesť aj iné označenie živnosti. Podmienkou však je, aby bola pri takomto postupe dodržaná požiadavka určitosti a zrozumiteľnosti predmetu podnikania, ktorá je rozhodujúcim kritériom pri posudzovaní označenia živnosti v správnom (živnostenskom) konaní.

 

Zoznam voľných živností – potravinársky priemysel a tabakové výrobky

5.1 Údenárska výroba

  • 5.1.1 Údenie mäsových a hydinových výrobkov, syrových výrobkov, rybacích výrobkov 

5.2 Spracovanie a konzervovanie, zemiakov, ovocia a zeleniny

  • 5.2.1 Spracovanie a konzervovanie zemiakov: zemiaky mrazené a hlbokomrazené – hranolky, zemiaky konzervované – výrobky z varených a predvarených zemiakov, upravené zemiaky – dehydratované, zemiaková kaša, stabilizované
  • 5.2.1.1 Výroba zemiakových lupienkov
  • 5.2.1.2 Výroba zemiakovej múky, krupice, vločiek, granúl
  • 5.2.1.3 Výroba zemiakového škrobu
  • 5.2.2 Spracovanie a konzervovanie ovocia a zeleniny
  • 5.2.2.1 Výroba ovocných a zeleninových štiav
  • 5.2.2.2 Konzervovanie ovocia, zeleniny
  • 5.2.2.3 Výroba džemov, marmelád, lekvárov, výživ, stolového želé, pretlakov, kečupov
  • 5.2.2.4 Výroba koncentrátov z ovocia a zeleniny, sirupov
  • 5.2.2.5 Výroba ovocných a zeleninových džúsov, muštov
  • 5.2.2.6 Praženie orechov, solené mandle
  • 5.2.2.7 Výroba orechových nátierok
  • 5.2.2.8 Sušenie ovocia, zeleniny a húb
  • 5.2.2.9 Mrazenie ovocia a zeleniny
  • 5.2.2.10 Výroba múky zo sušenej strukovinovej zeleniny
  • 5.2.2.11 Výroba krupice zo sušenej zeleniny
  • 5.2.2.12 Výroba produktov zo sóje

 

5.3 Výroba rastlinných a živočíšnych olejov a tukov

5.4 Výroba mlynských výrobkov

  • 5.4.0.1 Výroba múky, otrúb, krupice, vločiek z pšenice, raže, ovsa, kukurice a cereálnych obilnín
  • 5.4.0.2 Výroba výrobkov z pufovaných zŕn obilia, z praženého a transformovaného obilia – „corn flakes“, predvarené obilniny
  • 5.4.0.3 Výroba bezvaječných cestovín
  • 5.4.0.4 Výroba oblátok, müsli a kukuričných lupienkov
  • 5.4.0.5 Výroba popcornu
  • 5.4.0.6 Výroba škrobu a škrobových výrobkov – z ryže, kukurice, pšenice, manioku
  • 5.4.0.7 Výroba glukózy
  • 5.4.0.8 Výroba gluténu

 

5.5 Výroba a spracovanie cukru: výroba cukru nerafinovaného repného, trstinového, rafinovaného trstinového, repného cukru, bieleho, hnedého cukru, kryštálového, kockového, práškového, homoľového

  • 5.5.0.1 Výroba cukrového sirupu
  • 5.5.0.2 Výroba melasy
  • 5.5.0.3 Výroba cukrovej vaty

 

5.6 Výroba kakaa a výrobkov z kakaa

  • 5.6.0.1 Výroba kakaového masla, tuku, prášku a sladidiel
  • 5.6.0.2 Výroba čokolády

 

5.7 Výroba chuťových prísad a korenín

  • 5.7.0.1 Výroba omáčok, miešaných korenistých zmesí, prípravkov na polievky, bujónov, pekárenských kvasníc, kypriacich práškov, hotových práškov do pečiva, horčicovej
  • múčky, hotových horčíc, korenín upravených na použitie (čierne korenie, vanilka, škorica klinčeky
  • 5.7.0.2 Spracovanie soli do akostných potravín, jódovanej soli
  • 5.7.0.3 Výroba koreniacej zmesi – polievkové korenie (tekuté a sypké)
  • 5.7.0.4 Výroba octu

 

5.8 Spracovanie a úprava čaju a kávy

 

5.9 Spracovanie prírodného medu

  • 5.9.0.1 Spracovanie včelieho vosku
  • 5.9.0.2 Výroba medoviny (s obsahom alkoholu do 15%)

 

5.10 Výroba nápojov

  • 5.10.1 Výroba nealkoholických nápojov
  • 5.10.1.1 Výroba ovocných a zeleninových nealkoholických nápojov, sýtených, nesýtených
  • 5.10.1.2 Výroba minerálnych nápojov ich úprava a stáčanie
  • 5.10.1.3 Výroba čajových nápojov
  • 5.10.1.4 Plnenie prírodných a minerálnych vôd z prameňov a studní
  • 5.10.2 Výroba vína (s obsahom alkoholu do 15 %)
  • 5.10.2.1 Výroba hroznového vína
  • 5.10.2.2 Výroba jablčného a ovocného vína
  • 5.10.2.3 Výroba nedestilovaných kvasených nápojov (vermútu a podobných nápojov) výroba a miešanie mliečnych kŕmnych zmesí pre domáce a hospodárske zvieratá,
  • výroba krmív pre hospodárske zvieratá, mačky, psov, vtáctvo, rybičky…

 

5.11 Výroba kŕmnych zmesí

 

Odporúčané ebooky

K téme

FOAF.sk firmy - Hosp. výsledky, súvahy, výkazy, DLHY, vlastníci - Zistite TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ako začať podnikať

Poradca podnikateľa a živnostníka

Prémiový obsah pre členov klubu Podnikam.sk

Zobraziť ďalšie články

Seriály na Podnikam.sk

Školenia, semináre, kurzy

BOZP - Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci
BOZP vo výrobe
Cash flow
Clo
Clo a logistika
Controlling
Dane a účtovníctvo
Doprava
Dotácie
DPH - Daň z pridanej hodnoty
DzP - Dane z príjmu
Enviro
Environmentalistika
Eurofondy
Finančné riadenie
IAS/IFRS
Koronavírus
Legislatíva a zákony
Legislatíva, zákony
Logistika
Manažérske zručnosti
Manažment
Marketing
Marketing a predaj
Medzinárodné účtovné štandardy - IAS/IFRS, US GAAP
Medzinárodné účtovné štandardy (IAS/IFRS, US GAAP)
Medzinárodné zdaňovanie
Mzdy a odvody
Nehnuteľnosti
Osobný rozvoj
Ostatné dane
Personalistika
Pohľadávky
Pracovné právo
Právo
Právo a manažment
Právo, Pracovné právo
Predaj
Riadenie
Riadenie firmy
Riadenie ľudských zdrojov
Samospráva
Školstvo
Školy
Smernice
Stavebníctvo
Účtovníctvo
Účtovníctvo a dane
Účtovníctvo verejnej správy
Umelá inteligencia
Verejná správa
Verejné obstarávanie-obstarávateľ
Verejné obstarávanie-uchádzač
Výroba
žiadny
Živnosť
Zmeny v stavebnej legislatíve

júl

16júl8:30Ako využiť potenciál vašej značky na maximum - pomocou brand archetypov8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Riadenie

16júl8:30Ako využiť potenciál vašej značky na maximum - pomocou brand archetypov8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Riadenie

16júl8:30Ako využiť potenciál vašej značky na maximum - pomocou brand archetypov8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Riadenie

Zobraziť všetky školenia

Eshop Podnikam.sk

Prejsť do eshopu

Zoznam firiem B2B

Zobraziť všetky firmy
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt | GDPR - Nastavenie sukromia
X