Britská sieť wagamama je už aj na Slovensku
Medusa Group získala na jeseň minulého roku kontrakt pre strednú Európu. Celkovo je plánovaných 13 prevádzok pod značkou wagamama. Prvá sa otvorila len pred pár mesiacmi v Bratislave. Postupne pribudnú ďalšie reštaurácie v Čechách (5) a v Rakúsku (7).
Šéfkuchárom prvej wagamamy pod taktovkou Medusa Group je talentovaný Peter Velíšek (33 r.) ktorý pôsobil 5 rokov vo wagamama Londýn v pozícii sous chef. Aj napriek mladému veku sa dokázal v silnej konkurencii v Londýne presadiť a od decembra vedie slovenský tím kuchárov na nábreží Dunaja.
„Ani v slovenskej wagamama nechýbajú ikony ako kuracie Katsu karí; šťavnaté kuracie prsia vyprážané v zlatej strúhanke, podávané s preslávenou Katsu karí omáčkou, ryžou a šalátom a od januára rozšírime ponuku aj o sushi,“ hovorí šéfkuchár wagamama v Bratislave Peter Velíšek a pokračuje: „Slovenský tím absolvoval pred nástupom dvojmesačné školenie v Londýne a poskytujeme vynikajúce jedlá a skvelý servis, ktorý je vo svete wagamama štandardizovaný, aj v Bratislave.“
Britský koncept wagamama si obľúbili tisícky ľudí po celom svete, a to nielen pre výbornú japonskú kuchyňu, ale i celkovú atmosféru reštaurácií, ich dizajn, spôsob komunikácie, servis ako taký. „Som veľmi rád, že ďalšia známa britská značka vstúpila na slovenský trh. Verím, že wagamama bude obľúbená a želám jej veľa úspechov,“ vyjadril sa k otvoreniu wagamama na Slovensku Andy Garth, britský veľvyslanec na Slovensku.