Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
Zakúpiť členstvo
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
FOAF.sk - Aký má firma zisk? Kto ju vlastní? Kto má dlhy? Zistite TU

Ako zvládnuť náročné obdobie a úbytok hostí? Reštauráciám pomáha Akadémia Prvý pri zdroji

Conor.jpg
Aby podnikom v neľahkých časoch Prazdroj pomohol, prichádza s doposiaľ najširším poradensko-vzdelávacím programom s názvom Akadémia Prvý pri zdroji. Foto: Plzeňský Prazdroj Slovensko
9. augusta 2023 Autor Informačný servis Tlačiť

Slovenským reštauráciám a pubom starosti neubúdajú. Až 29 % z nich sa potýka s úbytkom zákazníkov a podľa ďalších 26 % si hostia objednávajú lacnejšie jedlá a nápoje ako v minulosti. Vyplýva to z nedávnych dát spoločnosti Plzeňský Prazdroj Slovensko. Aby podnikom v neľahkých časoch firma pomohla, prichádza s doposiaľ najširším poradensko-vzdelávacím programom s názvom Akadémia Prvý pri zdroji. Ten svojím rozsahom nemá u nás obdobu. Využiť ho môžu okamžite všetci priami odberatelia firmy, ktorých je na Slovensku viac ako šesťtisíc.

Program Prvý pri zdroji ponúka reštauráciám cielenú pomoc vo všetkých smeroch. „Ide o novú digitálnu platformu, kde majitelia, prevádzkari a ďalší profesionáli z odboru nájdu jednoduché tipy, rady a školenia, ako svoj biznis posunúť vpred a nalákať nových hostí. Pubom a reštauráciám tak dávame komplexný nástroj pre rast ich podnikania,“ hovorí Branislav Kubiš, obchodný riaditeľ pre podniky a reštaurácie, Plzeňský Prazdroj Slovensko s tým, že projekt oslovuje prakticky všetok personál cez výčapníkov a čašníkov až po tých, ktorí sa starajú o ekonomiku podniku.

Akadémia Prvý pri zdroji vznikla v náročnom období, keď slovenské podniky, podľa údajov Data-Servisu za prvý kvartál 2023, stále riešia citeľné dopady koronavírusovej krízy a musia tiež hľadať cesty, ako sa vyrovnať s vysokými nákladmi a zároveň obmedzovaním výdavkov zo strany zákazníkov. „Nie je to pre nich vôbec jednoduché, musia sa zorientovať a prichádzať s udržateľnými riešeniami, aby mohli úspešne a dlhodobo pokračovať. Ako líder a trhu im v tom s naším online programom podávame pomocnú ruku,“ dopĺňa Branislav Kubiš. V Česku pritom program funguje od jesene minulého roka. Za ten čas tam používatelia absolvovali takmer 3800 kurzov a vzdelávaniu či osobnému rozvoju tak venovali spolu vyše 231 dní.

Kurzy akademie prvy pri zdroji sa venuju starostlivosti o pivo obsluhe hosti strategii riadenia firmy i ekonomike prevadzky marketingu vizualite prevadzky ci udrzatelnosti..png
Kurzy Akadémie Prvý pri zdroji sa venujú starostlivosti o pivo, obsluhe hostí, stratégii riadenia firmy i ekonomike prevádzky, marketingu, vizualite prevádzky či udržateľnosti.Foto: Plzeňský Prazdroj Slovensko

Majiteľom podnikov aj ich personálu Prazdroj ponúka široký obsah vzdelávacích videokurzov, ktoré sú rozdelené do oblastí podľa jednotlivých kategórií. Venujú sa starostlivosti o pivo, obsluhe hostí, stratégii riadenia firmy i ekonomike prevádzky, marketingu, vizualite prevádzky či udržateľnosti. Každá časť obsahuje šesť až jedenásť blokov od všeobecných informácií až po konkrétne rady, tipy alebo odporúčania a jednotlivými kurzami sprevádzajú osobnosti daného odboru. Ambasádorom programu je šéfkuchár a podnikateľ v gastronómii Zdeněk Pohlreich: „Slovenské gastro urobilo v posledných rokoch veľký posun k lepšiemu. Bohužiaľ, ťažké výzvy ako pandémia nového koronavírusu, všeobecná nestabilita či nárast energií a ďalších vstupov narobili mnohým problémy. Len ten, kto na sebe tvrdo pracuje, vylepšuje svoju prevádzku a maximálne sa stará o hostí, má dnes šancu uspieť. Je však jasné, že nie každý vie, ako na to. Preto je skvelé, že Prazdroj prišiel s projektom, ktorý radí, ako reštauračný biznis nakopnúť.“

Ambasadorom akademie prvy pri zdroji je sefkuchar a podnikatel v gastronomii zdenek pohlreich..jpg
Ambasádorom Akadémie Prvý pri zdroji je šéfkuchár a podnikateľ v gastronómii Zdeněk Pohlreich.Foto: Plzeňský Prazdroj Slovensko

Celková komerčná cena za absolvovanie všetkých kurzov jedným užívateľom sa podľa odhadu pivovaru pohybuje okolo 1200 eur, Prazdroj ich ale svojim priamym odberateľom ponúka bezplatne.

Celkova komercna cena za absolvovanie vsetkych kurzov jednym uzivatelom sa pohybuje okolo 1200 eur prazdroj ich ale svojim priamym odberatelom ponuka bezplatne..png
Celková komerčná cena za absolvovanie všetkých kurzov jedným užívateľom sa pohybuje okolo 1200 eur, Prazdroj ich ale svojim priamym odberateľom ponúka bezplatne.Foto: Plzeňský Prazdroj Slovensko

Prevádzkari a podnikatelia v gastronómii, ktorí už program využívajú, si jeho prínos pre celý personál pochvaľujú. „Keďže gastro a ľudia v ňom si v minulých rokoch vytrpeli skutočne veľa, vítame iniciatívu Prazdroja, ktorý dlhodobo hľadá koncepčné riešenia, ako prevádzkam pomôcť a rozšíriť im obzory. Akadémiu Prvý pri zdroji oceňujem, prakticky každý si tam nájde to svoje – od obsluhy až po vedenie,“ tvrdí Roman Vereš, majiteľ martinskej prevádzky Arabica Coffee&Bar Záturčie. Podobne to vníma aj Jakub Denčiak z S pubu v Handlovej: „Online prostredie programu nám vyhovuje, lebo sa môžeme kedykoľvek vrátiť k téme, ktorá nás trápi, alebo ktorú chceme zlepšiť. Školenia pre personál aj manažment sú na vysokej úrovni a všetci cítime, že reálne investujeme do vlastných zručností. Som presvedčený, že sa vďaka nim môžeme stále zdokonaľovať.“

Program prvy pri zdroji ponuka restauraciam cielenu pomoc vo vsetkych smeroch..png
Program Prvý pri zdroji ponúka reštauráciám cielenú pomoc vo všetkých smeroch.Foto: Plzeňský Prazdroj Slovensko

Nový program Prvý pri zdroji tak v digitálnom prostredí dopĺňa to, na čom Plzeňský Prazdroj dlhodobo spolupracuje priamo s prevádzkarmi v reálnom prostredí. Ide o partnerskú spoluprácu na mnohých úrovniach podľa toho, čo podnik práve potrebuje vylepšiť – ekonomiku, zloženie menu, servis, starostlivosť o pivo alebo propagáciu. Prehľadne a pritom pomerne obsiahle im pomáha nielen finančne a materiálne s vybavením (výčapy, poháre, podpivníky atď.), ale aj so vzhľadom (nové fasády, vylepšenie interiérov…).

„Nie sme síce majiteľmi pubov a reštaurácií, ale ako ich najväčší tuzemský dodávateľ piva vnímame zodpovednosť za rozvoj slovenskej pivnej kultúry a ponúkame najrozsiahlejší systém podpory gastronomických podnikov. Naše aktivity rôznou formou pomáhajú takmer každej z vyše 6-tisíc prevádzok, ktorým dodávame pivo. Len v roku 2022 sme do ich podpory investovali vyše 4,2 milióna eur a tento rok objem dokonca navyšujeme. Ich potreby neustále mapujeme a sme s nimi v pravidelnom kontakte,“ uzatvára Branislav Kubiš.

Informačný servis

K téme

FOAF.sk firmy - Hosp. výsledky, súvahy, výkazy, DLHY, vlastníci - Zistite TU

Témy

Akadémia Prvý pri zdrojiPlzeňský PrazdrojPR

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Správy

Poradca podnikateľa a živnostníka

Prémiový obsah pre členov klubu Podnikam.sk

Zobraziť ďalšie články

Seriály na Podnikam.sk

Školenia, semináre, kurzy

BOZP - Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci
BOZP vo výrobe
Cash flow
Clo
Clo a logistika
Controlling
Dane a účtovníctvo
Doprava
Dotácie
DPH - Daň z pridanej hodnoty
DzP - Dane z príjmu
Enviro
Environmentalistika
Eurofondy
Finančné riadenie
IAS/IFRS
Koronavírus
Legislatíva a zákony
Legislatíva, zákony
Logistika
Manažérske zručnosti
Manažment
Marketing
Marketing a predaj
Medzinárodné účtovné štandardy - IAS/IFRS, US GAAP
Medzinárodné účtovné štandardy (IAS/IFRS, US GAAP)
Medzinárodné zdaňovanie
Mzdy a odvody
Nehnuteľnosti
Osobný rozvoj
Ostatné dane
Personalistika
Pohľadávky
Pracovné právo
Právo
Právo a manažment
Právo, Pracovné právo
Predaj
Riadenie
Riadenie firmy
Riadenie ľudských zdrojov
Samospráva
Školstvo
Školy
Smernice
Stavebníctvo
Účtovníctvo
Účtovníctvo a dane
Účtovníctvo verejnej správy
Umelá inteligencia
Verejná správa
Verejné obstarávanie-obstarávateľ
Verejné obstarávanie-uchádzač
Výroba
žiadny
Živnosť

november

25nov8:30Diskriminácia a konflikty na pracovisku (mobbing, bossing, staffing) – právny a psychologický pohľad8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Pracovné právo

25nov8:30Diskriminácia a konflikty na pracovisku (mobbing, bossing, staffing) – právny a psychologický pohľad8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Pracovné právo

25nov8:30Diskriminácia a konflikty na pracovisku (mobbing, bossing, staffing) – právny a psychologický pohľad8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Pracovné právo

Zobraziť všetky školenia

Eshop Podnikam.sk

Prejsť do eshopu

Zoznam firiem B2B

Zobraziť všetky firmy
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt | GDPR - Nastavenie sukromia
X