Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
Zakúpiť členstvo
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
FOAF.sk - Aký má firma zisk? Kto ju vlastní? Kto má dlhy? Zistite TU

8 inovácií, ktoré by mohli zabezpečiť omnoho pohodlnejšie lietanie

Lietadlo_osvetlenie.jpg
mashable.com
18. apríla 2016 Zdroj mashable.com Tlačiť

Každý rok sa v siedmich kľúčových kategóriách udeľujú ceny Crystal Cabin Awards (niečo ako Oscary v leteckej doprave). Tento rok – v rámci 10. výročia udeľovania CCA – bola pridaná ôsma kategória, a to kategória týkajúca sa inovácií.

Kto teda vyhral? A čo to všetko znamená pre človeka, ktorý si kupuje letenku?

  1. Čistejšie toalety

Lietadlo_toalety.jpg
mashable.com

Boeing získal najvyššie ocenenie v kategórii zdravia za nóbl samočistiacu toaletu. Čistejšie toalety také aj zostanú, samozrejme, za predpokladu, že cestujúci nerozhádžu všade toaletný papier. Boeing by mal s inštaláciou takýchto toaliet začať onedlho.

  1. Nastaviteľné sedadlá

Lietadlo_sedadlo.jpg
mashable.com

Rebel Aero získal ocenenie za svoje nové sedadlá v ekonomickej triede, ktoré predstavujú odklon od zaužívanej normy. Rebel Aero sedadlá umožňujú cestujúcim sedieť normálne, pohodlne (v rámci lietadlových možností) alebo stáť/sedieť so spodkom sedadla sklopeným.

Iste, málokto chce lietať postojačky, faktom však je, že výhodou tejto polohy je najmä možnosť natiahnutia nôh a zmeny pozície. Človek sa takisto môže dostať na sedadlo a z neho jednoduchšie, keď potrebujete ísť použiť tie nové nóbl samočistiace toalety.

  1. Viac súkromia

Lietadlo_spanok.jpg
mashable.com

Jednou zo skvelých vecí na CCA je to, že udeľovanie ocenení vzniklo s ambíciou podporiť zmeny vo vzťahu k budúcnosti lietania. Za týmto účelom je udeľovaná cena pre univerzitného študenta, pre niekoho, kto navrhuje niečo praktické a nové. Tohtoročný víťaz je študentom holandskej TU Delft University, ktorý navrhol brilantnú skladaciu opierku hlavy. Je to výborná pomôcka, pokiaľ si človek chce v lietadle pospať či jednoducho mať kúsok svojho súkromia.

  1. Náladové osvetlenie v kabínach pre pasažierov

Lietadlo_osvetlenie.jpg
mashable.com

B/E Aerospace získal cenu za nový osvetľovací systém Viu, ktorý umožňuje aj obrázkové projekcie. Môžeme očakávať, že táto novinka sa „na trh“ dostane čo nevidieť, spoločne s ďalšími riešeniami osvetlenia v lietadlách.

  1. „Zemitejšie“ kabíny pre pasažierov

Lietadlo_podlaha.png
mashable.com

Rakúsky výrobca F.List získal cenu za svoju drevenú podlahu, ktorá je pripravená k letu. Ide síce v prvom rade o výrobok určený pre súkromné tryskáče, ale nájsť ho pokojne môžete aj v komerčných lietadlách. Prinajmenšom v nejakej tej prvej triede.

  1. Silná konkurencia pre lepšiu biznis a prvú triedu

Lietadlo_biznis_trieda.jpg
mashable.com

Bez ohľadu na to, čo čítate na svojej letenke, ak letíte v prednej časti lietadla, letíte v prvej triede. Dnešné biznis triedy sú v súčasnosti stokrát lepšie ako prvé triedy spred desiatich rokov. Niektoré letecké spoločnosti (Etihad, teda jeden z víťazov, napríklad) hranice posúvajú ešte výraznejšie a v biznis triede to vyzerá aj takto.

  1. Bezdrôtové pripojenie je stále bezdrôtovejšie

Dnes je už všetko o bezdrôtovom pripojení sa prostredníctvom vlastného zariadenia – o zábave vždy a všade. V tejto oblasti je veľká konkurencia, ale spoločnosť Lufthansa vyhrala cenu za palubné pripojenie, ktoré výrazne podporuje tento trend. Aj takto môže vyzerať bezdrôtová zábava počas letu.

Lietadlo_boardconnect_youtube.com_.jpg
www.youtube.com
  1. Kreatívna „generálka“

Lietadlo_8.png
mashable.com

Víťazom vo vizionárskej kategórii nových kabín pre pasažierov je kabína, v akej ste doteraz určite neleteli. V Lifestyle cabin od Zodiac Aerospace už ani len nepomyslíte na strach z lietania. Táto kabína je totiž vytvorená podľa preferencií cestujúcich. Zahrnuté je oddelené sedenie pre rodiny od jednotlivcov, sedačky určené pre tých, ktorí pracujú, a pre tých, ktorí chcú byť sami. Nájdete tam však aj súkromné apartmány, salóniky, „chodníky“, aby ste si mohli natiahnuť nohy atď. A hoci je aplikovanie tejto podoby kabíny pre pasažierov pravdepodobne behom na dlhé trate, ako prísľub do budúcna to vyzerá veľmi dobre.

K téme

FOAF.sk firmy - Hosp. výsledky, súvahy, výkazy, DLHY, vlastníci - Zistite TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Relax

Poradca podnikateľa a živnostníka

Prémiový obsah pre členov klubu Podnikam.sk

Zobraziť ďalšie články

Seriály na Podnikam.sk

Školenia, semináre, kurzy

BOZP - Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci
BOZP vo výrobe
Cash flow
Clo
Clo a logistika
Controlling
Dane a účtovníctvo
Doprava
Dotácie
DPH - Daň z pridanej hodnoty
DzP - Dane z príjmu
Enviro
Environmentalistika
Eurofondy
Finančné riadenie
IAS/IFRS
Koronavírus
Legislatíva a zákony
Legislatíva, zákony
Logistika
Manažérske zručnosti
Manažment
Marketing
Marketing a predaj
Medzinárodné účtovné štandardy - IAS/IFRS, US GAAP
Medzinárodné účtovné štandardy (IAS/IFRS, US GAAP)
Medzinárodné zdaňovanie
Mzdy a odvody
Nehnuteľnosti
Osobný rozvoj
Ostatné dane
Personalistika
Pohľadávky
Pracovné právo
Právo
Právo a manažment
Právo, Pracovné právo
Predaj
Riadenie
Riadenie firmy
Riadenie ľudských zdrojov
Samospráva
Školstvo
Školy
Smernice
Stavebníctvo
Účtovníctvo
Účtovníctvo a dane
Účtovníctvo verejnej správy
Umelá inteligencia
Verejná správa
Verejné obstarávanie-obstarávateľ
Verejné obstarávanie-uchádzač
Výroba
žiadny
Živnosť

apríl

13máj8:30Pravidlá obstarávania projektov z Plánu obnovy a odolnosti SR8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Stavebníctvo

13máj8:30Pravidlá obstarávania projektov z Plánu obnovy a odolnosti SR8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Stavebníctvo

13máj8:30FeaturedMzdy pre začiatočníkov - všetko, aby ste mohli úspešne začať8:30 Udalosť usporiadaná: s.r.o Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Mzdy a odvody,Personalistika

Zobraziť všetky školenia

Eshop Podnikam.sk

Prejsť do eshopu

Zoznam firiem B2B

Zobraziť všetky firmy
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt | GDPR - Nastavenie sukromia
X