Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
E-shop
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

GDPR: Ochrana osobných údajov v roku 2018 – Záznamy o spracovateľských činnostiach vzor a vyplnenie

GDPR
GDPR
24. mája 2018 Zdroj podnikam.sk Tlačiť

Od 25. 5. 2018 nadobudne účinnosť zákon o ochrane osobných údajov č. 18/2018.Tento zákon zavádza do našej legislatívy nariadenie GDPR. Skratka GDPR sa tento mesiac všade skloňuje pomerne často, preto vám aj my pravidelne prinášame nové príspevky na túto tému, aby ste boli informovaní o všetkých zmenách v legislatíve a čo prináša GDPR v praxi. V dnešnom príspevku sa zameriame najmä na záznamy o spracovateľských činnostiach.

Kto musí viesť záznamy o spracovateľských činnostiach?

Každý prevádzkovateľ alebo zástupca prevádzkovateľa (ak takého má prevádzkovateľ povereného) má povinnosť viesť v papierovej alebo elektronickej podobe záznam o spracovateľskej činnosti. Tento záznam nie je nutné nikam zasielať, prevádzkovateľ si ho necháva iba u seba. Na požiadanie úradu je však prevádzkovateľ alebo zástupca prevádzkovateľa povinný záznam úradu sprístupniť.

Sprostredkovateľ a zástupca sprostredkovateľa, ak bol poverený, je povinný viesť záznam o kategóriách spracovateľských činností, ktoré vykonal v mene prevádzkovateľa.

Záznamy o spracovateľských činnostiach nahrádzajú oznámenia informačných systémov, žiadosti o osobitnú registráciu informačných systémov a evidenčné listy informačných systémov. Oproti právnej úprave obsiahnutej v zákone č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov nie je táto povinnosť naviazaná na informačný systém, ale na účel spracúvania.

Prevádzkovateľ alebo zástupca prevádzkovateľa je zodpovedný za to, aby všetky údaje uvedené v zázname boli aktuálne. Napríklad, ak sa zmenila zodpovedná osoba, prevádzkovateľ je povinný tento údaj v zázname ku dňu zmeny aktualizovať.

V prémiovej časti obsahu nájdete:

  • Čo musí záznam o spracovateľských činnostiach obsahovať?
  • Kto nemusí viesť záznamy o spracovateľských činnostiach?
  • Vzor záznamu o spracovateľských činnostiach
  • Návod na vypĺňanie vzoru záznamu o spracovateľských činnostiach

Odporúčané články

Témy

GDPR - ochrana osobných údajovPrémiový obsah

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Bezpečnostný manažment

Poradca podnikateľa a živnostníka

Prémiový obsah pre členov klubu Podnikam.sk

Zobraziť ďalšie články

Seriály na Podnikam.sk

Školenia, semináre, kurzy

BOZP - Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci
BOZP vo výrobe
Cash flow
Clo
Clo a logistika
Controlling
Dane a účtovníctvo
Doprava
Dotácie
DPH - Daň z pridanej hodnoty
DzP - Dane z príjmu
Enviro
Environmentalistika
Finančné riadenie
IAS/IFRS
Legislatíva a zákony
Legislatíva, zákony
Logistika
Manažérske zručnosti
Manažment
Marketing
Marketing a predaj
Medzinárodné účtovné štandardy (IAS/IFRS, US GAAP)
Medzinárodné zdaňovanie
Mzdy a odvody
Nehnuteľnosti
Osobný rozvoj
Ostatné dane
Personalistika
Pohľadávky
Pracovné právo
Právo
Riadenie
Riadenie firmy
Riadenie ľudských zdrojov
Samospráva
Školstvo
Školy
Stavebníctvo
Účtovníctvo
Účtovníctvo a dane
Verejná správa
Verejné obstarávanie-obstarávateľ
Verejné obstarávanie-uchádzač
Výroba
žiadny
Živnosť

október

18oct6:30Majetok a SZČO6:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:DPH,Živnosť

24oct6:30Zodpovednosť za škodu pri výkone verejnej moci6:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Legislatíva a zákony

25oct6:30Ochrana osobných údajov pod palcom – 2 dňové školenie s workshopom6:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Legislatíva a zákony

Zobraziť všetky školenia

Eshop Podnikam.sk

Prejsť do eshopu

Zoznam firiem B2B

Zobraziť všetky firmy
Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt
OK

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies

X