Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
E-shop
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako zvládnuť živnostenskú skúšku: Cukrár

cukrár
cukrár Foto: Getty Images
8. apríla 2019 Zdroj Podnikam.sk/MG Tlačiť

Na prevádzkovanie viazanej živnosti je potrebná odborná spôsobilosť. Podľa živnostenského zákona musí odbornosť overiť inštitúcia s oprávnením. Po úspešnom absolvovaní získa absolvent osvedčenie o úplnej kvalifikácii. Na jeho základe môže požiadať o vydanie živnostenského oprávnenia.

Cukrár

Má vedieť

1. Zásady osobnej hygieny a hygieny práce v cukrárskej výrobe.
2. Zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.
3. Organizáciu práce na pracovisku.
4. Suroviny a materiály používané v cukrárskej výrobe, spôsob a podmienky ich skladovania.
5. Spôsob príjmu a uskladnenia surovín, polotovarov a prísad v cukrárskej výrobe.
6. Princípy hodnotenia vstupných surovín, polotovarov a prísad.
7. Technologické výpočty používané vo výrobe.
8. Poznatky o receptúrach a technologických postupoch v cukrárskej výrobe.
9. Kalkuláciu a výpočet množstva surovín.
10. Ekonomické pravidlá a princípy pri tvorbe cien výrobkov.
11. Delenie cukrárskych polotovarov a cukrárskych hotových výrobkov.
12. Výrobu cukrárskych ciest a hmôt (možné chyby a ich odstránenie).
13. Druhy náplní a ich aplikáciu.
14. Druhy poliev (výroba, význam a použitie).
15. Cukrárske hotové výrobky podľa trvanlivosti.
16. Výrobu trvanlivého pečiva.
17. Výrobu zákuskov, tort a spracovanie polotovarov.
18. Výrobu cukrárskych ozdôb.
19. Výrobu a spracovanie modelovacej hmoty.
20. Dohotovovanie cukrárskych výrobkov.
21. Zdobenie cukrárskych výrobkov.
22. Princíp posudzovania kvality hotových cukrárskych výrobkov.
23. Skladovanie, balenie, označovanie a expedovanie cukrárskych výrobkov.
24. Kritické kontrolné body v cukrárskej výrobe.
25. Odbornú terminológiu v cukrárskej výrobe.
26. Strojné a technické vybavenie cukrárskej prevádzky (využitie a údržba).
27. Zásady ochrany spotrebiteľa.
28. Vedenie prevádzkovej evidencie pri výrobe a predaji cukrárskych výrobkov.

Odporúčané ebooky

Súvisiace články v seriáli "Ako zvládnuť živnostenské skúšky"

Zobraziť všetky články v seriáli "Ako zvládnuť živnostenské skúšky"

Témy

cukrárPrémiový obsahživnostenská skúška

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ako začať podnikať

Poradca podnikateľa a živnostníka

Prémiový obsah pre členov klubu Podnikam.sk

Zobraziť ďalšie články

Seriály na Podnikam.sk

Školenia, semináre, kurzy

BOZP - Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci
BOZP vo výrobe
Cash flow
Clo
Clo a logistika
Controlling
Dane a účtovníctvo
Doprava
Dotácie
DPH - Daň z pridanej hodnoty
DzP - Dane z príjmu
Enviro
Environmentalistika
Finančné riadenie
IAS/IFRS
Legislatíva a zákony
Legislatíva, zákony
Logistika
Manažérske zručnosti
Manažment
Marketing
Marketing a predaj
Medzinárodné účtovné štandardy (IAS/IFRS, US GAAP)
Medzinárodné zdaňovanie
Mzdy a odvody
Nehnuteľnosti
Osobný rozvoj
Ostatné dane
Personalistika
Pohľadávky
Pracovné právo
Právo
Riadenie
Riadenie firmy
Riadenie ľudských zdrojov
Samospráva
Školstvo
Školy
Stavebníctvo
Účtovníctvo
Účtovníctvo a dane
Verejná správa
Verejné obstarávanie-obstarávateľ
Verejné obstarávanie-uchádzač
Výroba
žiadny
Živnosť

december

09dec7:30Výklad stavebného zákona (líniové stavby) 7:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Stavebníctvo

09dec7:30Eshop v roku 20207:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Legislatíva a zákony

09dec7:30Zamestnávanie a živnostníci7:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Personalistika

Zobraziť všetky školenia

Eshop Podnikam.sk

Prejsť do eshopu

Zoznam firiem B2B

Zobraziť všetky firmy
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt
OK

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies

X